Krewetki są jednymi z najsmaczniejszych owoców morza. Nie tylko stanowią samodzielne danie, ale mogą być także uzupełnieniem każdej sałatki. Jakie zalety niesie ze sobą wprowadzenie krewetek do naszej diety? CZYTAJ WIĘCEJ
Ciasto marchewkowe to jedno z moich ulubionych deserów. Jest bardzo wilgotne, lekkie i puszyste, co sprawia, że nie można mu się oprzeć. Trudność jego przygotowania ogranicza się jedynie do starcia marchewek, ponieważ kolejne etapy są bajecznie proste. Co dodać do marchewek, by wyszło ciasto, o którego smaku nie zapomnisz? CZYTAJ WIĘCEJ
Mięso z kurczaka najlepiej smakuje po doprawieniu. Nie warto jednak przyprawiać go wszystkimi ziołami, które znajdziemy w kuchni. Jakie zioła pasują do dań z kurczaka? Sprawdźcie sami. CZYTAJ WIĘCEJ
Pyszne jedzenie wcale nie musi być drogie i czasochłonne. Przekonałam się o tym, rozpoczynając studenckie życie. Internet aż kipi od przepisów na tanie i szybkie dania, które przygotuje każdy, nawet najbardziej niedoświadczony amator kuchni. O ile (prawie!) z każdego taniego przepisu wyjdzie coś dobrego, o tyle nie możemy być pewni, co do pozytywnego wpływu tych potraw na nasze zdrowie. Na co zatem może sobie pozwolić osoba ze studenckim budżetem? CZYTAJ WIĘCEJ
Są skorupiakami żyjącymi w wodach morskich oraz słodkich. Zawierają w sobie mnóstwo witamin, żelaza, magnezu oraz cynku. Oprócz idealnego smaku, mają jeszcze jedną, bardzo ważną zaletę. Ze względu na niską zawartość kaloryczną, możemy je jeść bez wyrzutów sumienia! O czym mowa? O jednej z wielu moich kulinarnych miłości – o krewetkach! CZYTAJ WIĘCEJ
Usiądź wygodnie, zrelaksuj się i wyobraź sobie dojrzałe pomidory skąpane w Słońcu, sprężystą paprykę i ciepłe drożdżowe ciasto. Przystojny kelner właśnie nalewa ci słodkie, białe wino. Czujesz to? Tak właśnie pachną Węgry! CZYTAJ WIĘCEJ