Szybkie przekąski na letnią imprezę

Przygotowanie tych przekąsek zajmie ci tylko chwilkę. Goście będą zadowoleni, a ty będziesz mieć czas dla siebie. Przecież wygląd gospodyni imprezy też jest ważny!

Ten artykuł ma 3 strony:

1. Chipsy z warzyw
Potrzebujemy:
- cukinię,
- bakłażana,
- 250 g ziemniaków,
- olej, sól i słodką paprykę.
Bakłażana, cukinię oraz ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie paseczki. Tak przygotowane warzywa smażymy z obu stron na gorącym oleju przez kilka minut. Odsączamy tłuszcz i wykładamy nasze warzywa na talerzyk. Cukinię dodatkowo możemy posypać bułką tartą zmieszaną z parmezanem. Ja często przygotowuję chipsy, gdy mam ochotę na coś niezdrowego ;)
Zobacz również: Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy
2. Bruschetta z Włoch
- 2 ciabatty,
- 5 pomidorów,
- 2 ząbki czosnku,
- bazylia
- oliwa, sól oraz pieprz.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza, a ciabatty kroimy na kilka części. Pieczemy je ok. 10 minut, a następnie zajmujemy się pastą. Pomidory kroimy w kosteczkę, dodajemy do nich rozdrobniony czosnek oraz bazylię. Składniki mieszamy razem z oliwą i przyprawami. Pastą smarujemy każdą kromkę. Pachnie i chrupie obłędnie!

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze