Cukinia w naszej diecie

Cukinia jest niskokaloryczną odmianą dyni. Możemy ją gotować, podsmażać, faszerować i jeść na surowo. W niektórych regionach cukinia nazywana jest kabaczkiem. Jakie właściwości odżywcze w sobie kryje?

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Nie tylko fasolowa. TOP 10 przepisów na dania z fasolą A może dorsz? 10 sprawdzonych pomysłów Co Włosi dodają do rosołu? Właściwości odżywcze chia Pierogi, które zawsze się udają Właściwości komosy ryżowej Zapomniany deser - szyszki z ryżu preparowanego Graty do herbaty Poznaj przepis na pleśniak i przypomnij sobie smak dzieciństwa Przez żołądek do... łóżka. Poznaj moc letnich afrodyzjaków Zalety truskawek Właściwości rabarbaru