Cukinia w naszej diecie

Cukinia jest niskokaloryczną odmianą dyni. Możemy ją gotować, podsmażać, faszerować i jeść na surowo. W niektórych regionach cukinia nazywana jest kabaczkiem. Jakie właściwości odżywcze w sobie kryje?

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Szczaw - niedoceniane warzywo Crumble - błyskawiczny deser z owocami TOP 10 jesiennych superfoods, które podniosą twoją odporność Właściwości komosy ryżowej Jedzmy jabłka! Dlaczego warto jeść arbuzy? Co dobrego zjesz na Podlasiu? Porzeczkowy zawrót głowy Dlaczego warto jeść kiwi? Śliwki - pyszny sposób na poprawę humoru Sylwestrowy bufet - pomysły na przekąski i nie tylko Sekrety kuchni greckiej