Cukinia w naszej diecie

Cukinia jest niskokaloryczną odmianą dyni. Możemy ją gotować, podsmażać, faszerować i jeść na surowo. W niektórych regionach cukinia nazywana jest kabaczkiem. Jakie właściwości odżywcze w sobie kryje?

Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Risotto na piwie - przepis Co poszło nie tak? Czyli 15 największych kulinarnych katastrof Slow food na urlopie? To prostsze niż myślisz Imprezy kulinarne we wrześniu Udana domówka, czyli przepisy na proste i wyjątkowo smaczne przekąski Dlaczego warto pić zieloną kawę? Patison - z czym się to je? Chałwa - zrobić ją czy kupić? Przepis i ciekawostki Grzaniec krok po kroku. Co wybrać - wino czy piwo? Jakich przypraw użyć? Ciasta, jakich jeszcze nie widziałeś Kreatywne dekorowanie tortów Zupa krem. Z czym ją podać?