Cukinia w naszej diecie

Cukinia jest niskokaloryczną odmianą dyni. Możemy ją gotować, podsmażać, faszerować i jeść na surowo. W niektórych regionach cukinia nazywana jest kabaczkiem. Jakie właściwości odżywcze w sobie kryje?

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Śledziowe inspiracje na wigilię Z naleśnikiem dookoła świata Właściwości szpinaku Domowy syrop - nie tylko na kaszel Jak zorganizować udane przyjęcie urodzinowe dla dziecka? Zalety truskawek TOP 10 jesiennych superfoods, które podniosą twoją odporność Krem sułtański - przywołaj wspomnień czar Dlaczego warto pić zieloną kawę? Zloty food trucków Udana domówka, czyli przepisy na proste i wyjątkowo smaczne przekąski Sekrety kuchni czeskiej