Cukinia w naszej diecie

Cukinia jest niskokaloryczną odmianą dyni. Możemy ją gotować, podsmażać, faszerować i jeść na surowo. W niektórych regionach cukinia nazywana jest kabaczkiem. Jakie właściwości odżywcze w sobie kryje?

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Kallerosse - czyli, co powstanie z połączenia jarmużu i brukselki? Blok czekoladowy - niezapomniany przysmak rodem z PRL Fenkuł, czyli koper włoski - dlaczego warto go jeść? Wyniki Konkursu Tort urodzinowy dla WP Parenting Cykoria - zaproś ją do swojej kuchni! Właściwości granatów Co zawiera karob? Jedzmy jabłka! Śliwki - pyszny sposób na poprawę humoru Karob - zdrowszy zamiennik kakao Czy ciasto francuskie jest naprawdę francuskie? Z naleśnikiem dookoła świata