Cukinia w naszej diecie

Cukinia jest niskokaloryczną odmianą dyni. Możemy ją gotować, podsmażać, faszerować i jeść na surowo. W niektórych regionach cukinia nazywana jest kabaczkiem. Jakie właściwości odżywcze w sobie kryje?

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Najdziwniejsze owoce na świecie Na świętego Marcina dobra gęsina Właściwości odżywcze chia Zimne nóżki - kulinarny hit PRL Risotto na piwie - przepis Grzaniec krok po kroku. Co wybrać - wino czy piwo? Jakich przypraw użyć? Artystyczne kostki lodu - jak je zrobić? Slow food na urlopie? To prostsze niż myślisz Curry – jakie ma właściwości i dlaczego jest takie pyszne? Sekrety kuchni portugalskiej Kuchenne inspiracje - jarmuż Zupa z jabłek - sekret zdrowia Norwegów