Cukinia w naszej diecie

Cukinia jest niskokaloryczną odmianą dyni. Możemy ją gotować, podsmażać, faszerować i jeść na surowo. W niektórych regionach cukinia nazywana jest kabaczkiem. Jakie właściwości odżywcze w sobie kryje?

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Darek Kuźniak, zdradza w swoim programie Crazy Chef Cooking jak zrobić słodki popcorn Dlaczego warto jeść owoce granatu? Pomysł na weekend – ognisko Superfoods, o których jeszcze nie słyszałeś Sekrety kuchni gruzińskiej Sękacz - skarb Podlasia Na świętego Marcina dobra gęsina Właściwości komosy ryżowej Domowy syrop - nie tylko na kaszel Czym kusi kuchnia węgierska? Jedzmy jabłka! Za co kocham krewetki?