Cukinia w naszej diecie

Cukinia jest niskokaloryczną odmianą dyni. Możemy ją gotować, podsmażać, faszerować i jeść na surowo. W niektórych regionach cukinia nazywana jest kabaczkiem. Jakie właściwości odżywcze w sobie kryje?

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Dlaczego warto jeść kurki i jak można je wykorzystać w kuchni? Na świętego Marcina dobra gęsina Zupa z jabłek - sekret zdrowia Norwegów Tradycyjny smalec z cebulką, jabłkiem i majerankiem Crumble - błyskawiczny deser z owocami Krem sułtański - przywołaj wspomnień czar Co mają w sobie krewetki? Jedzmy orzechy! Co będziemy jeść w 2017 roku? Poznaj 10 kulinarnych trendów Kuliarne poranki z Otylią Jędrzejczak - miętowe orzeźwienie Grzaniec krok po kroku. Co wybrać - wino czy piwo? Jakich przypraw użyć? Darek Kuźniak zdradza jak zrobić łososia w burakach