Cukinia w naszej diecie

Cukinia jest niskokaloryczną odmianą dyni. Możemy ją gotować, podsmażać, faszerować i jeść na surowo. W niektórych regionach cukinia nazywana jest kabaczkiem. Jakie właściwości odżywcze w sobie kryje?

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Co zawiera w sobie arbuz? Jak zrobić owocowe lizaki w domu? Sztuka inspirowana kulinariami Poznaj właściwości zarodków pszennych Kreatywne dekorowanie tortów Co zawiera kasza jaglana? Młody kokos - praktyczne informacje Risotto na piwie - przepis Rozgrzewający, sycący, aromatyczny... Po prostu gulasz! Oryginalne składanie serwetek Jak przygotować danie i talerz, by wyglądało jak z gwiazdkowej restauracji? Fenkuł, czyli koper włoski - dlaczego warto go jeść?