Cukinia w naszej diecie

Cukinia jest niskokaloryczną odmianą dyni. Możemy ją gotować, podsmażać, faszerować i jeść na surowo. W niektórych regionach cukinia nazywana jest kabaczkiem. Jakie właściwości odżywcze w sobie kryje?

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Przez żołądek do... łóżka. Poznaj moc letnich afrodyzjaków Śliwki - pyszny sposób na poprawę humoru Chałwa - zrobić ją czy kupić? Przepis i ciekawostki W poszukiwaniu smaku. Kalendarz imprez kulinarnych w październiku Wyniki Konkursu Tort urodzinowy dla WP Parenting Co zawiera kasza jaglana? Dlaczego powinnaś jeść owsiankę? Grzaniec krok po kroku. Co wybrać - wino czy piwo? Jakich przypraw użyć? Artystyczne kostki lodu - jak je zrobić? Kallerosse - czyli, co powstanie z połączenia jarmużu i brukselki? Lato na talerzu. Warzywa sezonowe Jarmarki Bożonarodzeniowe 2016 w Polsce - musisz tam być!